Опера "Мадам Баттерфляй"

У продажу залишилось 568 квитків
Перейти до вибору квитків  
Відеоінструкція замовлення
Ціна: від 450 грн
Тривалість
02:50
З антрактом
Бронь
1
годину

Про подію

Одна з найдраматичніших світових опер про життя сильної жінки – "Мадам Баттерфляй" Дж. Пуччіні.
 
Це надзвичайно чуттєва історія про жертовне та віддане кохання юної японської гейші Чіо-Чіо-сан. Традиційне японське кімоно, яке носить юна дівчина, схоже на легкі крила метелика, який летить на безжалісний вогонь кохання до підступного офіцера...
 
Мінімалістичні декорації, ефектні костюми та надзвичайно красива музика перенесе вас в прекрасний світ японської культури, у лоні якої розгортаються драматичні події опери.
 
Запрошуємо стати свідками однієї з найдраматичніших історій світового оперного репертуару.
 
Дія перша
 
Дія відбувається у Нагасакі (Японія) наприкінці ХІХ століття. Лейтенант американського флоту Пінкертон вирішує одружитися з юною японською гейшею Чіо-Чіо-сан, на прізвисько Баттерфляй. Горо, професійний японський сват, показує йому будиночок, який найнято для майбутнього подружжя. На церемонію приїжджає американський консул Шарплес, приятель Пінкертона. Під час їхньої розмови з’ясовуються цинічні наміри нареченого: в Америці його союз з японкою не матиме юридичної сили, так що він зможе вважати себе вільним від цього шлюбу. Шарплес стривожений такою цинічною позицією і застерігає Пінкертона, що Чіо-Чіо-сан занадто юна, чиста і щира. Пінкертон не чує доводів і, навіть, пропонує тост за той день, коли він дійсно по-справжньому одружиться на батьківщині.Лунають голоси Чіо-Чіо-сан та її подруг. Дівчина розповідає коханому про своє життя: батько її був знатним самураєм, але бідність змусила дівчину стати гейшею. Вона готова заради нього прийняти християнство і розірвати стосунки з родиною. Починається шлюбна церемонія, на якій присутній імператорський комісар. Її перериває гнівний голос бонзи, дядька Чіо-Чіо-сан, який проклинає племінницю за те, що вона зреклася своєї віри. Кинута близькими, дівчина плаче. Пінкертон турботливо її заспокоює.
 
Дія друга
 
Картина 1
 
Минуло три роки. Чіо-Чіо-сан чекає на Пінкертона, який після весілля поїхав до Америки. Покинута чоловіком, родичами, вона мешкає у своєму будиночку разом з покоївкою та маленьким сином, про існування якого Пінкертон досі не знає. Сузукі молить богів позбавити жінку нестатків та душевних страждань. Вона застерігає Баттерфляй, що чоловіки-іноземці майже не повертаються до своїх японських дружин. Та Чіо-Чіо-сан палко захищає своє кохання і запевняє, що Пінкертон повернеться. Приходить Шарплес, який на прохання Пінкертона, має підготувати Чіо-Чіо-сан до звістки: він одружився з американкою. Їхню розмову перериває Горо, який наполегливо сватає Чіо-Чіо-сан за багатого принца Ямадорі. Не задумуючись, Баттерфляй відмовляє йому. Консул намагається прочитати Чіо-Чіо-сан листа Пінкертона, але, почувши, що чоловік живий-здоровий і скоро має приїхати до Нагасакі, вона не дає дочитати його. У відповідь Шарплес радить жінці прийняти пропозиціюЯмадорі та робить натяк на те, що її чоловік може й не повернутися. Однак віра молодої жінки непохитна. Вона повідомляє консулу, що в неї є син, і Пінкертон, дізнавшись про нього, відразу повернеться. Шарплес обіцяє повідомити про це приятеля. Чується гарматний постріл – до порту заходить американський корабель, на якому має прибути Пінкертон. У радісному очікуванні, Чіо-Чіо-сан разом зі служницею прикрашають будиночок квітами.
 
Картина 2
 
Минула ніч. Очікування Чіо-Чіо-сан на зустріч марні. Втомлена, вона заколисує дитину і засинає. З’являється Пінкертон зі своєю новою дружиною Кет та консулом. Шарплес розкриває перед Сузукі правду і просить умовити Батерфляй віддати дитину на виховання батьку. Дізнавшись від Сузукі, як Баттерфляй чекала на чоловіка, прикрашала дім квітами, схвильований і розгублений Пінкертон залишає будинок. Побачивши Кет і консула, Чіо-чіо-сан починає все усвідомлювати. Шарплес радить жінці віддати хлопчика. Баттерфляй просить, щоб за сином прийшов сам Пінкертон. Коли всі розходяться, нещасна жінка готується до смерті. Не в змозі пережити зраду вона ніжно прощається з сином і вбиває себе.

Придбати квиток на Опера "Мадам Баттерфляй" можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Опера "Мадам Баттерфляй" відбудеться 28 вересня 2024, 17:00, субота в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.

Хочете відвідати цю подію?

Натякніть про це близькій людині
Заповнюйте поля та тисніть "відправити"