У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Опера "Богема"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Лібрето Луїджі Ілліка та Джузеппе Джакози. По книзі Мюрже «Сцени богемного життя».
 
Дія 1
Святвечір. Латинський квартал Парижа. Ледь зводячи кінці з кінцями, в нетопленій мансарді живуть представники богеми – поет Рудольф, художник Марсель, музикант Шонар і філософ Коллен. Марсель працює над своїм полотном «Перехід через Червоне море». Холод настільки скував його пальці, що він вже не в силах тримати пензля. Його друг, поет Рудольф, міркуючи, чим би краще розтопити піч – стільцем, або «творінням» Марселя, жертвує своєю драмою. Філософ Коллен повертається зі зв’язкою книг, які він хотів закласти. Але сьогодні, в святвечір, все закрито.
 
А ось Шонару пощастило. Він приносить вишукані закуски, вино, дрова і запрошує друзів покуштувати ласощі Латинського кварталу. Веселий настрій порушує прихід господаря дому Бенуа із рахунком за житло. Провокований Марселем, старий зізнається у своїх любовних походеньках. Скориставшись цим, парубки виганяють Бенуа за «аморальність», не давши йому ні копійки. Друзі вирушають в кафе «Момус». Рудольф залишається вдома дописувати статтю. До нього приходить сусідка Мімі – попросити вогню. Рудольф відразу ж захоплюється ніжним створінням.
 
Вийшовши з кімнати, Мімі повертається знову: десь тут вона залишила ключ. Чим більше молоді люди дізнаються одне про одного – тим сильнішими стають їхні почуття. Разом вони поспішають приєднатися до друзів у «Момусі».
 
Дія 2
В Латинському кварталі гучно святкують Різдво. Тут жонглери, міми, танцівники, торговці фруктами, ласощами, квітами, іграшками. Рудольф представляє друзям свою подругу. Мімі з радістю приймають. З’являється колишня дівчина Марселя – Мюзетта, разом з нею – її новий залицяльник, багатий пан Альциндор. Марсель ревнує, але не показує вигляду. Мюзетта своїм співом знову причаровує коханого.
 
Вона випроваджує Альциндора з дорученням, щоб побути з Марселем. Друзі покидають «Момус». Альциндор залишається один на один з взуттєвої коробкою і неоплаченими рахунками.
 
Дія 3
 
Лютневий ранок на околиці Парижа. У Марселя з’явився шанс заробити трохи грошей, пофарбувавши кабаре, де Мюзетта викладає спів. Приходить Мімі і скаржиться Марселю на безпідставні ревнощі Рудольфа, що роблять її життя нестерпним. Раптова поява поета змушує дівчину заховатись. Вона мимоволі підслуховує розмову товаришів, з якої дізнається про справжню причину такої поведінки свого коханого: він розуміє, що Мімі тяжко хвора й боїться, що не зможе утримувати її. Кашель видає присутність дівчини. Мімі наполягає на розлуці, розуміючи силу обставин.
 
Відносини Мюзетти і Марселя теж остаточно руйнуються – Марсель звинувачує Мюзетту у легковажності, вони сваряться і розривають стосунки.
 
Дія 4
 
Друзі все в тій же старій мансарді, яку незабаром покинуть. Як і раніше вони бідують. Як і раніше, їх рятують тільки гумор та молодість. Ні Рудольф, ні Марсель не забули своїх коханих. Раптом приходить Мюзетта з тяжко хворою Мімі, яка покинула свого коханця, аби останні часи свого життя бути біля Рудольфа. Аби виконати останнє бажання Мімі – купити муфту – Мюзетта поспішає продати сережки, а Коллен – свій плащ. Мімі і Рудольф, залишившись удвох, поринають у спогади про щасливі дні, коли вони були разом.
 
Заховавши змерзлі руки в теплу муфту, що принесли люблячи друзі, Мімі зігрівається і засинає, щоб більше ніколи не прокинутись.
 
        

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Опера "Богема" відбудеться 23 березня 2024, 16:00, субота в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.