Опера "Дон Паскуалє". Прем'єра!

У продажу залишилось 539 квитків
Перейти до вибору квитків  
Відеоінструкція замовлення
Ціна: від 480 грн
Тривалість
02:20
З антрактом
Бронь
1
годину
7+

Про подію

Дія 1
 
Дон Паскуалє  – неодружений заможний кораблевласник поважного віку, який надумав, нарешті, оженитися. Зранку він  нетерпляче очікує на свого лікаря Малатесту, який має повідомити йому ім’я майбутньої нареченої.  Нею стала сором’язлива і вродлива сестра Малатести – вихованка монастиря Софронія. У захваті від почутого, Дон Паскуалє виштовхує свого товариша з дому і вимагає, щоб той негайно "доставив" йому цей найчистіший зразок краси. Старий мріє про сім’ю, шістьох дітей та вже уявляє, як бавиться з ними.
 
З побачення повертається Ернесто – племінник Дона Паскуалє, який живе на його утриманні. Дядько розлючений, адже Ернесто відмовляється одружитися з багатою нареченою, яку той йому підшукав, через кохання до збіднілої вдови Норіни.
 
Він погрожує вигнати Ернесто з дому і, зрештою, повідомляє, що сам має намір одружитися. Це, звісно, жахлива новина для Ернесто. Тепер він буде позбавлений спадщини та не зможе укласти шлюб зі своєю коханою. Чоловік рішуче відповідає, що його серце належить лише Норіні.
 
Ернесто намагається повернути дядька на правильний шлях і просить порадитись з Малатестою – в надії, що той його відмовить. Дон Паскуалє, радіючи, зізнається, що має намір одружитися не з ким-небудь, а з сестрою самого лікаря, яку той йому підібрав. Бідолашний Ернесто розуміє, що Малатеста, якому він завжди довіряв, його зрадив. Вигнаний та пригнічений, він покидає дім дядька.
 
Норіна вранці читає книгу про любов, яку їй подарував Ернесто. Вона згадує всіх своїх залицяльників – претендентів на її руку, але кохає вона лише Ернесто.
 
Жінка чекає на Малатесту, щоб довідатися про якийсь його план. Тим часом вона отримує листа від Ернесто, у якому він називає Малатесту негідником, повідомляє, що буде позбавлений спадщини через одруження дядька, й планує якнайшвидше залишити рідне місто.
 
Малатеста заспокоює схвильовану жінку: на текст листа не треба звертати уваги, адже Ернесто ще не знає про намір  Малатести обвести довкола пальця егоїстичного дона Паскуалє.
 
Він пропонує Норіні провчити стариганя. На час вона стане Софронією — скромницею, вихованою в стінах монастиря, а потім за допомогою уявного нотаріуса (свого кузена) між нею та доном Паскуалє буде укладено фіктивний шлюб. Вона має влаштувати чоловікові таке нестерпне життя, що той буде радий втекти з дому.
 
Дія 2
 
Ернесто в розпачі уявляє своє безрадісне майбутнє. Однак, бажає Норіні знайти своє кохання з іншим.
 
У передчутті щастя дон Паскуалє входить до свого салону. Малатеста приводить "наречену" Софронію, роль якої грає Норіна. Вона скромна і неймовірно сором’язлива. Дон Паскуалє закохується в неї з першого погляду і тут же має намір одружитися. Передбачливий та хитрий Малатеста запрошує "нотаріуса", що "узаконює" шлюб.
 
Та в цей момент повертається  Ернесто, щоб попрощатися із дядьком. Слуги, за попереднім наказом дона Паскуалє, не впускають юнака. Проте він вривається в дім, нічого не знаючи про неймовірний план Малатести, і мало не руйнує весь "сценарій". Малатеста, однак, встигає відвести його і сказати про те, що контракт фальшивий. Сяк-так заспокоєний цими поясненнями, Ернесто погоджується взяти участь у цьому фарсі. Нарешті, документ підписано, і нотаріус йде.
 
Ставши «дружиною» дона Паскуалє, "Софронія" на очах у свого "чоловіка" перетворюється на злу фурію. Вона відштовхує дона Паскуалє, коли той має намір обійняти її, і каже йому, що він дуже старий, навіть для того, щоб вийти з нею на вулицю прогулятися. Замість нього це зробить Ернесто! Далі, жінка наказує подвоїти платню слугам і віддає розпорядження домоправителю, щоб він негайно найняв ще принаймні двадцять чотири слуги. Причому всі вони мають бути молодими та красивими. Але й на цьому вона не зупиняється. Софронія наказує, щоб було придбано нові меблі. Тим часом дон Паскуалє бурмоче, що це його погубить. Норіна ігнорує його стогнання і наполягає на своєму, кажучи, що завтра, можливо, вона віддасть ще тисячу інших розпоряджень. Захоплені Ернесто та Малатеста вітають один одного, а дон Паскуалє кляне свою долю.
 
Дія 3
 
Через декілька днів після одруження будинок старого не впізнати. Тут повно слуг, прикажчиків із різних магазинів із товарами та рахунками, які дон Паскуалє має сплатити. З’являється Норіна. Вона збирається до театру. Її "чоловік" обурений, однак вона на нього не зважає, а навпаки заявляє, що "старим потрібно рано йти спати". Вона відштовхує його і, ніби ненароком упускає листа.
 
Із записки Паскуалє дізнається, що його дружина сьогодні ввечері призначила побачення з коханцем. Старий йде, схопившись за голову. Слуги, найняті Норіною, продовжують розорювати будинок дона Паскуалє. Нещасний, він кличе на допомогу лікаря Малатесту.
 
Тим часом Малатеста та Ернесто обговорюють майбутнє рандеву Ернесто, адже це, звичайно, саме він написав любовного листа. Вони приходять до висновку, що Ернесто повинен зникнути в той момент, коли з’являться дон Паскуале з Малатестою.
 
Лікар швидко приходить до свого пацієнта і вислуховує його скарги: від дружини він не бачить нічого, крім лайки та тумаків. До себе вона навіть близько не підпускає. І на довершення призначає побачення коханцям. Він просить Малатесту допомогти застати Софронію зненацька і позбутися її, розірвавши шлюб. Обидва вирішують спіймати «коханців» на гарячому.
 
Ернесто співає серенаду в очікуванні зустрічі з коханою. З’являється Норіна, вони освідчуються одне одному у коханні. З появою Паскуалє й Малатести Ернесто тікає, а Норіна заявляє, що у саду нікого не було. План викриття дружини не вдався, Паскуалє у розпачі. Суперечку залагоджує Малатеста. Він обіцяє поговорити з Софронією.
 
Малатеста розповідає їй, що завтра в цьому домі буде ще одна господиня – дружина Ернесто Норіна. Софронія-Норіна вибухає удаваним гнівом. Вона каже, що ніколи не буде жити під одним дахом з іншою жінкою і що збирається покинути дона Паскуалє. Однак спершу вимагає, щоб одруження Ернесто відбулося тут же при ній, бо підозрює, що її хочуть обдурити, щоб прогнати.
 
Малатеста переконує дона Паскуалє негайно одружити Ернесто з Норіною, інакше "Софронія" не поступиться. Паскуалє дає згоду. Він просить, щоб якнайскоріше привели Норіну.
 
В цей момент Малатеста, нарешті, розкриває весь обман. Дон Паскуалє розуміє, як його розіграли. Спершу він обурюється, а потім із радістю благословляє наречених і тішиться, що скинув із себе нестерпні пута "подружнього життя" з молодою дружиною.
 
Норіна розкриває мораль цієї історії: всьому свій час і "нерозумний той, хто одружується у старості, бо наражає себе на багато неприємних пригод".
 
Прем’єра італійської комічної опери на музику Доніцетті "Дон Паскуалє" - це яскрава феєрія у виконанні провідних солістів, хору та оркестру Одеської опери. Масштабні декорації, ексклюзивні костюми, сучасна сценографія, відеоінсталяції та світлові ефекти!
 
Додамо, що дію відомого італійського сюжету автори сміливо і з гумором перенесли у всім відоме місто у моря.

Придбати квиток на Опера "Дон Паскуалє". Прем'єра! можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Опера "Дон Паскуалє". Прем'єра! відбудеться 20 вересня 2024, 18:00, п’ятниця в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.

Хочете відвідати цю подію?

Натякніть про це близькій людині
Заповнюйте поля та тисніть "відправити"