Опера "Севільський цирульник"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Дія перша
 
Картина перша
 
Граф Альмавіва закоханий у чарівну Розіну, вихованку старого лікаря Бартоло. Щоб привернути увагу дівчини, він у супроводі музикантів співає серенаду під її балконом, але марно.
 
Несподівано граф зустрічає свого старого знайомого цирульника Фігаро, який обіцяє йому допомогти влаштувати одруження з коханою.
 
На балконі з’являється Розіна. У записці вона просить графа назвати своє ім’я, звання і наміри. У серенаді Альмавіва представляється бідним студентом Ліндором і зізнається в коханні. Вона відповідає йому прихильністю, але їхній діалог перериває поява лікаря.
 
Цирульнику стає відомо, що Бартоло збирається одружитися на своїй підопічній через спадщину. Фігаро пропонує графу з’явитися в будинку опікуна під виглядом п’яного солдата, який нібито прибув на постій, і передати Розіні послання. Обидва в захваті від майбутнього успіху.
 
Картина друга
 
Розіна пише листа з освідченням у коханні до бідного студента. До Бартоло приходить дон Базиліо, вчитель музики Розіни. Він розповідає, що в Севільї з’явився шанувальник вихованки – граф Альмавіва – і радить, як звести наклеп на того. Однак лікар відмовляється – краще прискорити його весілля з вихованкою.
 
Розіна передає через Фігаро свого листа. Це помічає Бартоло і в гніві замикає її в кімнаті.
 
У будинок вривається граф Альмавіва, який зображає п’яного солдата. Починається переполох і плутанина.
 
Дія друга 
 
Картина перша
 
Увечері граф Альмавіва з’являється в будинку Бартоло під виглядом дона Алонсо. Він представляється учнем, нібито захворілого дона Базиліо, і наполягає на проведенні уроку музики для Розіни. Він пропонує обмовити Альмавіву за допомогою записки, нібито написаної графом для іншої коханої жінки. Опікун переймається довірою до дона Алонсо.
 
Розіну кличуть на урок. Поки Фігаро голить Бартоло, закохані домовляються про втечу цієї ж ночі.
 
Приходить дон Базиліо. Звичайно ж, він зовсім не хворий, але кожен переконує його в тому, що у нього скарлатина, і, непомітно отримавши від графа важкий гаманець, дон Базиліо відправляється додому «лікуватися».
 
Незабаром Бартоло викриває закоханих і виганяє дона Алонсо і Фігаро з дому.
 
Картина друга
 
Бартоло посилає дона Базиліо до нотаріуса, щоб той домовився про оформлення одруження з Розіною цієї ж ночі. Їй, в свою чергу, опікун показує записку, передану доном Алонсо і переконує вихованку в невірності коханого. Розіна, вважаючи себе обдуреною, готова вийти заміж за Бартоло і розповідає йому про передбачувану втечу. Опікун поспішає за підкріпленням.
 
У будинок проникають Фігаро і граф. Розіна кидає Ліндору гіркі докори в обмані. Граф відкриває своє справжнє ім’я.
 
Альмавіва змушує дона Базиліо і нотаріуса зареєструвати шлюб з Розіною. Коли ж приходять дон Бартоло і солдати, Розіна і Альмавіва вже підписали договір. Опікун погоджується з таким становищем – придане Розіни залишається йому. Всі раді такій розв’язці подій.
 

Придбати квиток на Опера "Севільський цирульник" можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Опера "Севільський цирульник" відбудеться 12 вересня 2024, 18:00, четвер в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.