Опера "Флорія Тоска"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Дія перша
 
Римська церква Сант-Андреа-делла-Валлє. Входить втікач, політичний в’язень республіканець Анджелотті. Він шукає ключі від фамільної каплиці, який його сестра, маркіза Аттаванті, сховала під статуєю мадонни. Знайшовши ключ, він ховається там. З’являється ключник, який, буркочучи, прибирає за працюючим тут художником Маріо Каварадоссі брудні пензлі. Приходить художник, вони починають спілкуватися і ключник помічає, що на незакінченому портреті Марії Магдалини проступають риси однієї з прихожанок. Каварадоссі порівнює святу зі своєю коханою, співачкою Флорією Тоскою. Ключник кидає несхвальні репліки в бік художника-вільнодумця. Анджелотті, упізнавши свого давнього друга Каварадоссі, виходить зі схованки. Їхню розмову перериває стукіт у двері і голос Тоски – вона вимагає впустити її. Анджелотті знову ховається. Тоска ревнує: вона помічає схожість Марії Магдалини на портреті з маркізою Аттаванті. Каварадоссі заспокоює кохану. Вони домовляються зустрітися на його віллі після її вечірнього виступу. Флорія залишає церкву. Каварадоссі вирішив надати Анджелотті притулок. Вони тікають разом, почувши залп із замку. У цей час надходить повідомлення про поразку Наполеона і з цієї нагоди в церкві починається підготовка до урочистого богослужіння. З’являється барон Скарпіа, який разом з сищиком Сполетто розшукують Анджелотті. Вони знаходять докази того, що втікач ховався в церкві: той забув закрити каплицю і залишив віяло своєї сестри. Барон теж бачить портрет Марії Магдалини, в якому впізнає маркізу Аттаванті. Він хоче викрити Каварадоссі і викликати ревнощі у Флорії Тоски, в яку сам закоханий. Тоска повертається до церкви, аби сказати коханому, що зустрітися їм не вдасться – сьогодні увечері на честь перемоги вона співає в Фарнезе. Але замість художника вона зустрічає Скарпіа, якому вдається переконати дівчину в тому, що Каварадоссі пішов з маркізою Аттаванті. Тоска поспішає на віллу, щоб застати їх. Скарпіа таємно відправляє услід за нею Сполетту.
 
Дія друга
 
Палац Фарнезе, на верхньому поверсі якого знаходиться поліцейське управління. Скарпіа у своєму кабінеті розмірковує про події дня, що минув. Сполетто повідомляє йому, що в будинку Каварадоссі він не знайшов в’язня-втікача. Але бачив там Тоску і заарештував самого художника, який заперечує свою причетність до переховування Анджелотті. Барон наказує привести Каварадоссі і передає записку Тоскі – він чекає її після концерту. Перш, ніж художника відправляють до камери, він встигає шепнути коханій, аби вона мовчала про все, що бачила на віллі, інакше він загине. Флорія залишається наодинці з бароном. Вона зберігає спокій до тих пір, поки не чує крики катованого Каварадоссі. Не маючи сил перенести це, співачка зізнається, що втікач ховається в садовій криниці. На прохання Тоски приводять Каварадоссі. Дізнавшись, що дівчина все розповіла, він проклинає її. У цей час повідомляють про перемогу Наполеона при Маренго і Каварадоссі не приховує своєї радості. Скарпіа наказує відправити його в тюрму і стратити на світанку. Аби врятувати коханого, Тоска погоджується віддатися барону. Той дає подвійне розпорядження – розстріляти художника холостими патронами, але так, як стратили графа Пальм’єрі. На прохання Тоски він пише для Маріо й Флорії дозвіл на виїзд з Риму. Та коли Скарпіа повертається до Тоски, щоб обняти її, то наражається на удар кинджалом. Забравши перепустку, дівчина залишає кабінет начальника поліції.
 
Дія третя
 
Дах тюрми Сант-Анджело, де мають стратити Каварадоссі. Світанок, чути пісню пастуха. Приводять художника, який готується до розстрілу і пише прощального листа Тосці. Але тут з’являється сама співачка. Вона показує Маріо перепустку і розповідає, як убила шефа поліції. Закохані не сумніваються в своєму порятунку і наперед смакують щасливу розв’язку. Переконаний в тому, що страта – всього лише фарс, Каварадоссі без страху стає перед строєм. Але віроломний Скарпіа віддав двозначний наказ: патрони виявляються справжніми і художник падає мертвим. Кати ідуть геть. Флорія, побачивши мертве тіло коханого, кидається з даху замку вниз.

Придбати квиток на Опера "Флорія Тоска" можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Опера "Флорія Тоска" відбудеться 22 серпня 2024, 17:00, четвер в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.