У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Білосніжка. Одеса

Білосніжка. Одеса
30 березня, 16:00, субота
Одеса Одеський національний академічний театр опери та балету
Купити квитки Залишилось квитків: 488
27 квітня, 16:00, субота
Одеса Одеський національний академічний театр опери та балету
Купити квитки Залишилось квитків: 590

Про подію

Балет на дві дії.
 
Лібрето Вітольда Борковського та Станіслава Петровського.
За участі оркестру, солістів, артистів балету театру та зразкового ансамблю класичного танцю «Фуете» школи мистецтв №14, центру балету «Фуете -гранд» (художні керівниці - Марина Козяр та Ганна Погорецька).
 
Зміст
 
I дія
 
У далекому-далекому казковому королівстві жила прекрасна Принцеса. Звали її Білосніжка. Була вона не тільки гарна зовні, а й дуже мила та добра. Але, як це часто буває в казках, зла Королева – Мачуха, яка вважала себе найкрасивішою, боялася, що одного разу Білосніжка затьмарить її своєю красою та вирішила згубити падчерку. Вона відмовила Принцу, який вирішив одружитися з Білосніжкою. Холодна і зла Королева – Мачуха та її оточення не давали спокою бідній дівчині, наказавши придворному Єгерю вбити Білосніжку. Але Єгер, зглянувшись над нещасною Принцесою, наважився порушити наказ і відпустив дівчину.
 
Королева – Мачуха не могла заспокоїтися, її підступний план мав здійснитися. Слуги Мачухи загнали Принцесу в темний ліс, де дівчина мала загинути. Але, попри все, вона знайшла там добрих друзів. Лісові звірятка, зачаровані красою Білосніжки, привели її до будиночка семи гномів.
 
II дія
 
Білосніжка знайомиться з чарівними гномами – Розумником, Простачком, Чіхуном, Скромником, Бурчуном, Сонею та Веселуном. Вони оточують її своїм теплом та турботою. І наша добра Принцеса розповідає їм свою історію про підступність злої Мачухи, прекрасного Принца та Єгера, який врятував її від загибелі.
 
Друзі вирішують усі разом покарати злу Мачуху і позбавити Білосніжку страждань. Але Мачуха дізнається про те, що Білосніжка жива і вирішує її вбити – отруїти яблуком. Вона приходить у будинок гномів під виглядом втомленої бабусі. Добра Білосніжка пропонує їй води та натомість отримує наливне яблучко. Білосніжка із радістю приймає подарунок, але надкусивши цей гарний плід, починає задихатися, все довкола стає темним та похмурим. Бідна дівчина не може дихати й падає мертво. Зло тріумфує! Мачуха пускається в дикий танець зі своєю свитою, і вони покидають будинок гномів.
 
Гноми повертаються додому, де на них чекає лихо. Білосніжка лежить бездиханна. Гноми вирішують розшукати Принца та врятувати її.
 
Своєю любов’ю та ніжним поцілунком Принц оживляє красуню Білосніжку. Вони вирішують покарати підступну Мачуху та позбавити її злих чарів, тож вирушають до палацу і вступають у справжній бій. Всі друзі борються зі свитою Мачухи, а Принц – із найзлішою Королевою.
 
І відбувається диво! Всі разом вони перемагають підступні сили, добро тріумфує! Нарешті прекрасна Білосніжка врятована! У палаці звучать фанфари. В оточенні своїх друзів Білосніжка та Принц грають весілля. Всі жителі королівства радіють новій добрій, справедливій, гарній Королеві.