У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Балет "Кармен-сюїта – Шехеразада"

Продаж припинено
минула подія

Про подію

2 одноактних балету: "Кармен-сюїта" та "Шехеразада".
 
Кармен-сюїта. Балет на одну дію. Лібрето Альберто Алонсо за новелою Проспера Меріме. У центрі балету – трагічна доля циганки Кармен і закоханого в неї солдата Хозе, якого дівчина кидає заради молодого Тореро. Взаємини героїв та загибель Кармен від руки Хозе зумовлені Фатумом. Порядок музичних номерів у транскрипції Родіона Щедріна така: Вступ, Танець, Перше інтермецо, Розвід варти, Вихід Кармен і хабанера, Сцена, Друге інтермецо, Болеро, Тореро, Тореро і Кармен, Адажіо, Ворожіння, Фінал.
 
Усі тринадцять номерів створюють послідовний ланцюжок, у якому розгортається конфлікт і розвиваються характери персонажів.
 
Палко покохав Хозе Кармен. Любов перевтілила грубого, обмеженого солдата, відкрила йому духовні радощі, але для Кармен його обійми з часом перетворилися на окови. Захоплений своїм почуттям, Хозе не намагається зрозуміти Кармен. Він починає любити уже не циганку, а свої почуття до неї. Вона могла б покохати й Тореро, який не байдужий до її краси. Але Тореро – витончено галантний, блискучий і безстрашний – внутрішньо лінивий, холодний, він не здатен боротися за кохання. І, природно, такого, як він, не може кохати вимоглива і горда Кармен.
 
А без любові немає щастя у житті і Кармен приймає смерть від Хозе, аби не стати на шлях компромісу чи самотності удвох.
 
       
 
Шехеразада. Балет на одну дію. Лібрето Михайла Фокіна. Дія відбувається у шахському гаремі. Шаха Шахріара розважають одаліски та його кохана дружина Зобеіда. Але Шахріар похмурий: брат Земан запевняє, що дружини шаха невірні. Шахріар вирішує перевірити достовірність братових слів і вирушає на полювання. Дружини вмовляють євнуха впустити до гарему їхніх коханців. Темперамент і краса Золотого раба підкорює серце Зобеіди. У танці розростається справжня східна пристрасть… Раптово повертається Шахріар і застає дружин з коханцями.
 
На всіх чекає жорстока кара. Зобеіда благає залишити їй життя, але, отримавши відмову, вбиває себе.
 

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Одеса.

Балет "Кармен-сюїта – Шехеразада" відбудеться 13 березня 2022, 18:30, неділя в Одеський національний академічний театр опери та балету. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.